onsdag den 20. januar 2016

Super Oswald

Super Oswald

  


Beskrivelse

Kopieret fra Dansk Datahistorisk Forenings beskrivelse. Se kilde efter teksten.

Oswald
Det hele startede i sin tid med, at Jesper V. Jørgensen i 1988 fik idéen til et simpelt lille platforms spil, som kom til at hedde OsWald. Det er meget overskueligt spil, hvor isflager kommer ned over skærmen i 3 kolonner. Her skal man så hoppe rundt med isbjørnen OsWald uden at falde i vandet. Han lavede selv grafikken til Amiga versionen, som Esben Krag Hansen programmerede og Mikael Balle lavede lyden til. Dette skete i regi af Starvision International, som derudover eller kun har lavet spillet M.A.C.H. i 1987. OsWald blev udgivet af Silverrock Productions, og endte med at komme på TV i programmet Eleva2eren i 1989. Til TV benyttede man en tilrettet udgave af Amiga versionen. Der var bla. tilsluttet et modem, som kunne lave DTMF dekodning, således den seer, der kom igennem telefonslusen til programmet, kunne styre isbjørnen OsWald via sin trykknap telefon. Hvor mange idag nærmest ikke kan forholde sig begrebet fastnet telefon, så skulle man for knap 25 år siden minde folk om, at man ikke kunne benytte de gamle drejeskive telefoner. Teknisk set ville et modem også fint kunne dekode puls signalet, men det er jo ikke videre praktisk med en drejeskive til at hoppe rundt på skærmen.
Hvor Jesper V. Jørgensen selv var med til, at lave Amiga udgaven, så var det Niels Krogh Mortensen som tegenede OsWald til Commodore 64. Jens-Christian Huus lavede lyden, og Thomas Villadsen programmerede. Thomas kendte Uffe Jakobsen (som senere var med til at lave Hugo), som hjalp ham med nogle timings- og raster rutiner. Uffe har i forbindelse med en udstilling på Post & Tele Museum lavet en DTMF til joystick adapter, så de besøgende kunne spille OsWald via en telefon på samme måde som i Eleva2eren.

Super OsWald
For at udnytte den popularitet havde opnået på tv, så kom Super OsWald til verden. Spillet er stort set det samme bortset fra tilføjelsen af OsWaldine, så man kunne spille 2 ad gangen.

Kilde (Dansk Datahistorisk Forening, set 30.04.2017): http://datamuseum.dk/wiki/Hugo#OsWald

Platform: PC
Udgivet: 1989
Udgiver: Silverrock
Udvikler: Silverrock


Kræver DOSBox, som du kan hente her


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Mest læste